Организираните престъпни групи, които подхранваха широкото разпространяване на центрове за трафик

...
Организираните престъпни групи, които подхранваха широкото разпространяване на центрове за трафик
Коментари Харесай

Интерпол: Трафикът на хора в Югоизточна Азия вече е глобална криза

Организираните незаконни групи, които подхранваха необятното разпространяване на центрове за трафик на хора и кибер измами по време на пандемията , се разшириха от Югоизточна Азия в световна мрежа, сподели в сряда ръководителят на Интерпол Юрген Сток, представен от " Ройтерс ".

" Водени от онлайн анонимността, въодушевени от нови бизнес модели и засилени от пандемията, тези проведени незаконни групи в този момент работят в мащаб, който беше немислим преди десетилетие ", сподели генералният секретар на Интерпол Юрген Сток на брифинг в световния полицейски координационен орган в Сингапур офис.

Новите центрове за киберизмама, постоянно обслужвани от трафикиран личен състав, подведен с обещания за законни работни места, са помогнали на проведените незаконни групи да разнообразят приходите си от трафик на опиати , сподели Сток.

Бизнесът с трафик на опиати към момента способства с 40% до 70% от приходите на незаконните групи , сподели той.

" Но ние виждаме групи, които ясно диверсифицират незаконния си бизнес , употребявайки направления за трафик на опиати също и за трафик на хора, трафик на оръжие, интелектуална благосъстоятелност, откраднати артикули, кражба на коли ", сподели Сток.

Около 2 до 3 трилиона $ противозаконни доходи се канализират през световната финансова система годишно, сподели той, добавяйки, че една проведена незаконна група може да направи 50 милиарда $ годишно.

Организацията на обединените народи заяви предходната година, че повече от 100 000 души са били трафикирани в центрове за онлайн измами в Камбоджа. През ноември Мианмар съобщи на Китай хиляди укриващи се китайци, обвинени в телекомуникационни измами.

Сток похвали Сингапур за триумфа му в разкриването на случай на пране на пари предходната година, включващ конфискувани активи на стойност над 3 милиарда сингапурски $.
 Полицията в Перу арестува 18 трафиканти на оръжие
Полицията в Перу арестува 18 трафиканти на оръжие

Над 700 служители на реда са взели участие в спецакция в столицата и региони по границата с Еквадор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР